Hvem kan få kredittkort?

Søk om Ikano Visa

Lurer du på hva som skal til og hvem som kan få kredittkort? Kredittkortutstedere har ulike krav til kredittkortsøkere, men felles for alle er at kortutsteder skal etter retningslinjene vite at søker er myndig, har en betalingshistorikk som viser til betalingsdyktighet, gjeld, og inntekt. Videre skal vi ta for oss fordeler og ulemper, og hvilke krav Ikano Bank har til våre søkere.

 

Fordeler med kredittkort

Det å bruke kredittkort kan i de alle fleste tilfeller være gunstig dersom du er disiplinert og betaler regningene før innen forfallsdato. Under har vi listet opp de største fordelene ved å bruke kredittkort:

Fordels- og bonusprogrammer: Mange kredittkort kommer med fordelsprogrammer som Trumfbonus, drivstoffbonus, bransjebonus og faste og månedlige fordeler som rabatter i favorittbutikkene dine eller på reiser. 

Reiseforsikring og reisefordeler: Mange kredittkort, som for eksempel Ikano Visa, kommer med en reiseforsikring dersom du betaler reisen med kredittkortet. I tillegg er det smart å bruke kredittkort i utlandet for å beskytte brukskontoen din. Reglene og kravene for banksikkerhet kan være annerledes i noen land, og derfor kan det være større risiko ved uttak i minibank eller dersom du drar kortet i mindre butikker og cafeer. Med et kredittkort er du sikret gjennom svindelgarantien. 

Netthandel: Den samme garantien gjelder for varer du handler i usikre nettbutikker. Dersom du skulle bli svindlet, unnlater du å dele brukskonto- og bankinformasjon.

 

Hvordan bør jeg bruke kredittkortet for å spare mest mulig?

Du bør handle mest mulig på de stedene du får rabatt. Har du for eksempel rabatt på drivstoff bør du alltid fylle på riktig bensinstasjon.

Bruk alltid kortet med fornuft. Selv om du har penger til overs på kortet og ikke så mye penger til overs på brukskontoen, bør du ikke falle for fristelsen. Husk alltid på at det er lånte penger du må betale tilbake på et tidspunkt. Derfor bør du alltid planlegge alle kjøp. 

Betal tilbake i den rentefrie perioden. 

 

Finnes det noen ulemper?

Dersom det blir vanskelig å betale innen forfallsdato og du må utsette regningene, kan kredittkort bli en ulempe for noen. Kredittkort kommer nemlig med en noe høyere effektiv rente enn det vanlige forbrukslån gjør dersom en deler opp betalingen. Betaler man innen forfallsdato derimot er de fleste kredittkort rentefrie. 

Har du et spesifikt formål du trenger kreditt til og vet at du har behov for å dele opp nedbetalingen, anbefales det at du søker om et forbrukslån. På denne måten vil du få en lavere rente, i tillegg til en forutsigbar nedbetalingsplan.

 

Hvorfor Ikano Visa? 

Selv om de fleste kredittkort har en noe høyere effektiv rente ved delbetaling, kan Ikano Visa tilby en kjøpsfinansiering som gir deg mulighet til å velge delbetaling til en gunstig rente i tillegg til en betalingsutsettelse dersom du skulle ha behov for det. I tillegg har vi et unikt fordelsprogram, som blant annet gir deg faste og månedlige rabatter og Trumfbonus.

 

Hvem kan få Ikano Visa?

For å søke om Ikano Visa må du ha fylt 23 år, ha en ryddig økonomi og betalingshistorikk, ingen betalingsanmerkninger, og du må ha en fast inntekt.

Når du søker om kredittkort, henter vi inn kredittopplysninger, hvor det så blir foretatt en kredittvurdering basert på disse opplysningene. Dersom du har søkt, vil du uansett utfall få svar og informasjon fra oss. 

Dersom du ønsker å søke, klikker du her for søknadsskjema
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.