Hva koster kredittkort?

Søk om Ikano Visa

Et kredittkort gir deg økonomisk fleksibilitet i hverdagen og en ekstra trygghet når du skal handle på nett eller er ute og reiser.

Det finnes mange fordeler med et kredittkort. Samtidig er det lurt å bruke det på en fornuftig måte, slik at du ikke blir sittende igjen med unødvendige renteutgifter. Hvilke gebyrer og kostnader som følger med de ulike kredittkortene varierer fra kredittkortselskap til kredittkortselskap. Ved å velge det riktige kortet kan du derfor spare deg for unødvendige kostnader.

Så, hva koster egentlig et kredittkort?

 

Hva koster et kredittkort? 


Selv om gebyrene varierer noe fra kort til kort, finnes det likevel en del vanlige utgifter du kan forvente deg. 

Vanlige gebyrer er:
  • Etableringsgebyr
  • Termingebyr
  • Årsavgift
  • Uttaksgebyr
  • Gebyr ved overføring
  • Gebyr ved uttak i utlandet

Hvilke priser og betingelser som er knyttet til hvert enkelt kort finner du i prislisten på kredittkorttilbyderens hjemmesider. For at du skal velge det beste kortet til ditt bruk lønner det seg å ta en titt på denne før du sender inn en søknad. 

I dag tilbyr de fleste kredittkort gebyrfri handel i butikk. Det betyr at renten først påløper etter den rentefrie perioden, som ofte er på 45 dager. Betaler du innen fristen, betyr det i teorien at du har fått et gratis lån. Andre kort krever et gebyr ved uttak i minibank og over skranke. I slike tilfeller vil du måtte betale et uttaksgebyr, i tillegg til at renten starter fra uttaksdagen. 

Hva kredittkortet ender opp med å koste deg avhenger derfor av bruk. Er du flink til å betale tilbake innen den rentefrie perioden, er det ikke sikkert renten er det mest avgjørende. Skal du kun bruke kortet til nødstilfeller, og ikke hyppig bruk, bør du velge et kort uten årsavgift.

 

Fordelsprogrammer og rabattordninger

Mange kredittkort kommer med egne fordeler og rabatter. Dette er også noe du bør ta stilling til i valg av kort. Skal du for eksempel bruke kortet til reise bør du finne et kredittkort med reiseforsikring inkludert i kortet. Det finnes også egne kredittkort knyttet til ulike fly- og reiseselskaper som gir deg muligheten til å spare penger når du bruker kortet til å finansiere reisen. Videre bør du velge et kort med lave uttaksgebyrer i utlandet. 

Andre kort kommer med rabatter knyttet til bruk i hverdagen, som kredittkort spesielt beregnet for kjøp av bensin og kort med bonusordninger i dagligvarebutikker. Mens noen kort er tilknyttet bestemte brukersteder, gir andre deg gode fordeler på et bredt utvalg steder. Ikano Visa er et eksempel på et slikt kort, hvor det er rabatter tilknyttet både bensinstasjon, bilutleie og dagligvarehandel inkludert i kortet.

 

Ikano Visa - et litt annerledes kredittkort


Med Ikano Visa får du et kredittkort litt utenom det vanlige. Kortet kommer uten årsavgift og termingebyrer. Det er heller ingen etableringsgebyr knyttet til kortet, noe som i praksis gjør det til et gratis kort å eie. 

Ikano Visa gir deg de vanlige fordelene som man ofte forventer av et kredittkort, som reise- og tankefeilforsikring. I tillegg får du en rekke unike rabatter, både faste rabatter inkludert i kortet og egne månedsrabatter.

Våre faste rabatter inkluderer:
  • 1 % fast rabatt på bensinstasjoner
  • 1 % fast rabatt på mat- og dagligvarer
  • 2 % fast rabatt på Shell-stasjoner
  • 10 % fast rabatt på leiebil fra rentalcars.com
Ikano Visa er med andre ord et gunstig kort til bruk i hverdagen. Med disse rabattene i lommeboken har du store muligheter til å spare penger når du skal handle dagligvarer og på nett. Det er heller ingen kostnader knyttet til varekjøp, så betaler du innen den rentefrie perioden slipper du ekstra renteutgifter. Du kan lese mer om våre vilkår her

Lurer du på hva vårt kredittkort koster? Ta gjerne kontakt med oss, enten på telefon +47 66 85 86 66 eller gjennom vårt kontaktskjema.

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.