Fornuftig bruk av kredittkort for deg som er student

Søk om Ikano Visa

Det blir vanligere og vanligere å bruke kredittkort. Dersom man er flink til å betale tilbake kreditten og følger med på fordelsprogrammet, kan det faktisk lønne seg å bruke kredittkort ved alle transaksjoner. Dette innebærer at du som kortbruker må utvise sunn fornuft og disiplin. Det trenger altså ikke å være noen hindring at du er student. God bruk av kredittkort forutsetter kun at du har god kontroll på økonomien, og ikke lar deg friste til å bruke mer enn du kan betale tilbake. 

Et kredittkort har mange fordeler, både for studenter og andre. De største fordelene ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Rabatter og fordelsprogram
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
Les mer: 3 gode grunner til å bruke kredittkortFornuftig handel med kredittkort for studenter

For studenter er det praktisk å handle på nettet. Det sparer deg for tid fordi du kan handle hjemmefra eller på farta, og du kan få varene levert rett hjem til deg. Netthandel gir deg også ro til å lete frem de beste tilbud og rabatterte varer. Mange studenter lever med stram økonomi, og for å få økonomien til å gå rundt er det kanskje nødvendig å handle på tilbud. 

Studenter må, som alle andre, utvise godt nettvett. Det finnes mange nettbutikker som driver med svindel og bedrag. Ved å bruke et kredittkort når du handler på nett, unngår du å utlevere informasjon om deg selv til svindlere slik at de får tilgang til bankkontoen din. Dersom du mistenker at du har blitt utsatt for svindel, må du kontakte banken umiddelbart

Det samme er tilfellet når du handler med kredittkort i utlandet. Bruk et kredittkort for å unngå å gi fra deg detaljer knyttet til din vanlige brukskonto. Dersom betalingsmottakeren skulle vise seg å være en svindler, risikerer du at kontoen din plutselig tømmes av kriminelle. Du kan være så uheldig at hele studielånet og lønna havner i gale hender, men dette slipper du som student ved bruk av kredittkort.

 

Rabatter og fordelsprogram

Studenter vet å benytte seg av rabatter, og med et kredittkort kan du få med deg enda flere gode tilbud. Bruk fordelsprogrammet aktivt, og følg med på rabattkalenderen. Hva slags tilbud og rabatter du får er avhengig av kortutstederen. Det kan derfor være lurt å undersøke hva slags fordelsprogram banken eller aktøren kan tilby deg, før du signerer en avtale om bruk av kredittkort. 

Dersom du betaler for reiser med kredittkort, vil du aktivere gratis reise- og avbestillingsforsikring. Dette følger vanligvis med alle kredittkort, uten at du trenger å foreta deg noe - en stor fordel for studenter som har nok med å huske pensum og dato for eksamen.

 

Fleksibel økonomi og nedbetaling

En students økonomi er alt annet enn fleksibel. Det kan være spesielt vanskelig å få endene til å møtes rundt eksamenstider, når man kanskje ikke har tid til å jobbe så mye ved siden av studiene som man egentlig har behov for. Som student vil man oppleve trange tider, og det aller beste er å spare opp en buffer som kan brukes når det dukker opp uventede regninger. 

Dersom du ikke har spart opp noen slik buffer, og kjøleskapet ryker samtidig som bilen må på service, må du finne på noe annet. En løsning kan være å bruke kredittkortet til å betale kostnadene. Husk å betale tilbake kreditten så snart du har mulighet, for å unngå rentegebyrene. Disse blir beregnet en gang i måneden, så om du er flink og betaler i tide er det kostnadsfritt å benytte kreditt. 

Har du problemer med å få betalt i tide, kan du benytte deg av betalingsutsettelse. Dette er en fordel som følger med noen kredittkort, og som gir deg mulighet til å bestemme selv når du skal betale tilbake. 

Ved spesielt store utgifter, kan det kanskje være en bedre løsning å søke om et forbrukslån. Det kan du lese mer om her
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.