Dette betyr beste MasterCard

Søk om Ikano Visa

Er du på jakt etter et kredittkort men er usikker på hvem og hva du skal velge? Har du for eksempel hørt at MasterCard er bedre enn andre? Dette stemmer nødvendigvis ikke. Visa og MasterCard er de to ledende kredittkortselskapene i verden. Dette betyr at de aller fleste stedene som godtar betalingskort vil også godta disse kortene. Det er selskapene som utsteder kortene mens det er bankene selv som betaler for dem og deretter utsteder dem til kundene sine. Dermed har det egentlig ikke så mye å si hvilket kredittkortselskap du går for, men heller hvilken bank du velger å gå til for å få et kredittkort. 

Det som stemmer derimot er at MasterCard er et rent kredittkort i Norge, og Visa kan være både et kredittkort og et debetkort. 

Det hender også at bankene har kredittkort fra både MasterCard og Visa. Dette er tilfelle i for eksempel Ikano Bank. Her har vi Ikano Visa og Shell MasterCard, hvor begge kommer med ulike fordeler.

 

Hva er kredittkort?

Et kredittkort er et fysisk kort med en bestemt kredittramme. Kreditt vil si en ”økonomisk tillit” som gjør at du kan få lån eller kjøpe varer straks, uten å måtte betale for det med en gang. Hva du kan få innenfor denne rammen, vurderes individuelt, på samme måte som et vanlig forbrukslån. De fleste kredittkort har en gebyrfri periode på 40-60 dager, noe som kan gi forbrukeren en økonomisk frihet i en viss periode. Som nevnt tilbys MasterCard som et rent kredittkort i Norge, og er derfor det folk flest tenker på når man snakker om kredittkort.

 

Hva er et debetkort?

Et debetkort er et kort som trekker penger direkte av brukskontoen din. Som regel er det ingen eller få gebyrer ved for eksempel minibankuttak, overføring av penger og på andre områder et kredittkort vanligvis ville hatt.

 

Hva eller hvem bestemmer hvilket MasterCard som er det beste?

Det er deg, din kunnskap og dine behov. Har du planer om å gå til anskaffelse av et kredittkort, enten om det er Visa eller MasterCard, er det i bunn og grunn kun du som kan bestemme hva som er best for deg. Derfor bør du sette deg godt inn i hva de ulike kortene kan tilby av forsikringer, fordeler, renter og gebyrer. Er du av den disiplinerte sorten som vet at du klarer å betale innenfor den gebyrfrie perioden, og er kun derfor på jakt etter det kredittkortet som gir deg de beste fordelene, er dette noe du burde sette høyt på prioriteringslisten. Er du derimot på jakt etter et kredittkort for å ha det som reservepenger, bør du se etter det med best rente og lavest gebyrer. Eller er du av den reiseglade typen og ser etter et med den beste reiseforsikringen, bør du se over hvilke kort som tilbyr reiseforsikring. 

 

Shell MasterCard – Kanskje et av markedets beste kredittkort for den Trumf-glade?

For å komme med et eksempel på hva som kan defineres som et bra MasterCard, kan vi se litt mer på Shell MasterCard. Er du allerede en fan av Trumf-bonusordningen, er dette kortet for deg. Dette er et meget gunstig kredittkort med mange fordeler. Når du bruker Shell MasterCard får du dobbel drivstoffbonus i 30 dager hvis du er ny kunde, 1% i Trumf-bonus på alle kjøp i hele verden, 10 % rabatt på leiebil fra Rentalcars.com, alle kjøp er gebyrfrie, og det er heller ingen årsgebyrer eller etableringsgebyr. 

Uansett hvilket kredittkort du velger å gå for, enten om det er Visa eller MasterCard, er det viktig at du setter deg inn i hva du kan få igjen for det og hva det eventuelt vil koste deg før du søker.
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.