Anbefalte kredittkort

Søk om Ikano Visa

Hos Ikano Bank anbefaler vi kredittkortet Ikano Visa, men vi forteller deg ikke hvilket kredittkort akkurat du skal velge. Hvilket kredittkort som kan anbefales for deg er avhengig av hvordan du skal bruke kortet. Skal du for eksempel bruke det i daglige transaksjoner bør du kanskje velge kredittkortet med det beste fordelsprogrammet, mens om du skal bruke kortet på større, sjeldne innkjøp og bruke lang tid på nedbetalingen, bør du velge det som har lavest rente. 

Anbefalte kredittkort bør score høyt på følgende punkter:
  • Lave renter
  • Lave gebyrer
  • Relevante rabatter
  • Et godt fordelsprogram
  • Automatiske forsikringer

Les mer: 3 gode grunner til å bruke kredittkort

 

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort som du kan bruke til å betale for varer og tjenester uten å belaste din egen brukskonto. Å handle på kreditt er i prinsippet det samme som å ta opp et smålån, fordi kortutstederen stiller en viss mengde kreditt (penger) til disposisjon for innehaveren av kortet. Akkurat som med et lån skal kreditten betales tilbake, og kostnaden for bruk regnes ut i form av renter og gebyrer. 

Mange har nok hørt om den beryktede kredittkortfella, og det kan være lett å la seg friste til å bruke mer enn man kan betale tilbake. Alle kredittkort har relativt høye rentekostnader, og hvis du ikke er flink til å betale tilbake kan du ende opp med regninger som vokser ukontrollert. Dersom du har voksende kredittkortgjeld og føler at du har mistet kontrollen, anbefaler vi deg å vurdere et refinansieringslån. Dette innebærer å ta opp et nytt lån for å slette den gamle gjelden, og få en bedre rente på det nye lånet. Hvis du har mange ubetalte smålån og kreditter, kan dette være spesielt gunstig. Det kan redusere månedsutgiftene dine betraktelig, og gjør det mulig å bli gjeldsfri raskere. 

Et kredittkort trenger absolutt ikke å være skummelt, og du er ikke dømt til å havne i fella bare fordi du bruker det. Dersom du bruker kredittkortet på en fornuftig måte, kan det faktisk lønne seg å handle på kreditt ved alle transaksjoner. Vi anbefaler at du bruker kredittkortets fordelsprogram aktivt, slik at du får med deg gode tilbud og rabatter. Alt du må gjøre er å følge med på den månedlige rabattkalenderen, og huske å betale tilbake kreditten før forfall.

Les mer: 5 enkle grep for bedre økonomi

 

Fleksibel økonomi og nedbetaling

En av de største fordelene som følger med anbefalte kredittkort, er at det gir deg fleksibel økonomi når du trenger det. Dette kan komme godt med dersom du får uventede regninger i postkassen. Hva gjør du for eksempel hvis kjøleskapet ryker, men du ikke får lønn på en uke? Vi anbefaler selvfølgelig at du har en økonomisk buffer spart opp til uforutsette hendelser, men dersom du ikke har det kan løsningen være å bruke et kredittkort. Er de uforutsette utgiftene av enda større art, kan vi anbefale deg å vurdere forbruksfinansiering framfor å bruke kreditt. For noen kan dette være en bedre løsning. Les mer om forbruksfinansiering her
Med Ikano Visa kan du selv velge hvordan du ønsker å betale tilbake kreditten. Vi tilbyr betalingsutsettelse på opptil 9 måneder, slik at du selv kan betale når det passer deg. Du betaler ingen renter i perioden, og innfrir du hele saldoen innen forfall er det rentefritt. Den eneste kostnaden er utsettelsesgebyret:
  • 2 måneder: 99 kroner
  • 4 måneder: 275 kroner
  • 6 måneder: 350 kroner
  • 9 måneder: 450 kroner

 

Forsikring som hjelper deg


Anbefalte kredittkort bør også komme med gode forsikringer. Hva slags forsikring og hvor god dekning den har, varierer mellom banker. De aller fleste kredittkort lar deg aktivere gratis reiseforsikring, dersom du betaler for reisen med et kredittkort. 

Vi anbefaler kredittkortet Ikano Visa, fordi det har både reise- og avbestillingsforsikring, Tankefeil-forsikring og betalingsbeskyttelse. For at reise- og avbestillingsforsikringen skal bli aktivert, må du betale minst 50% av reisen med Ikano Visa. Betalingsbeskyttelse er en forsikring som hjelper deg dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk, og får problemer med å betale.
 

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.