Alt du trenger å vite før du signerer ditt nye kredittkort

Søk om Ikano Visa

Det finnes mange kredittkort på markedet, og nye kredittkort blir lansert hvert år. Det blir vanligere og vanligere å bruke kredittkort, og dersom du bruker det på en fornuftig måte kan det faktisk lønne seg å handle på kreditt ved alle transaksjoner. Her forteller vi deg alt du trenger å vite før du signerer ditt nye kredittkort.

 

Fordeler ved bruk av kredittkort

Et kredittkort trenger absolutt ikke å være skummelt å bruke, men det forutsetter at du har god kontroll på økonomien og bruker kortet med sunn fornuft. Dersom du sitter med ditt nye kredittkort i hånda, kan det være lett å la seg friste til å bruke mer enn du har råd til å betale tilbake. Dersom du har latt deg friste og regningene ser ut til å vokse ukontrollert, så ikke fortvil. En løsning kan være å ta opp et refinansieringslån. Det innebærer å ta opp et nytt lån for å bli kvitt den gamle gjelden, og få en lavere rente på det nye lånet. Ved å refinansiere gjelden kan du redusere de månedlige utgiftene, og bli gjeldsfri fortere. Dette er spesielt gunstig for deg som sitter på flere smålån fra for eksempel nedbetaling og kredittkort. 

Bruk en rentekalkulator for å finne ut om du kan spare penger på refinansiering av kredittkortgjeld. 

Ditt nye kredittkort bringer med seg mange fordeler, men det forutsetter som sagt at du har god kontroll på økonomien. Noen fordeler ved bruk av kredittkort er:
  • Beskyttelse ved netthandel
  • Beskyttelse ved handel i utlandet
  • Fleksibel økonomi og nedbetaling
  • Rabatter og fordelsprogram
Les mer: 3 gode grunner til å bruke kredittkort. 

Ved å bruke et kredittkort når du handler på nettet eller i utlandet, unngår du å utlevere personlig informasjon om deg selv til svindlere. Det finnes mange nettbutikker og forretninger som driver bedragersk virksomhet, og disse kan i verste fall få tilgang til bankkontoen din. Du slipper å bekymre deg for dette hvis du bruker kredittkort, men vi vil allikevel oppfordre deg til å bruke godt nettvett når du handler på nettet. Kontakt banken umiddelbart dersom du mistenker at du er utsatt for svindel. 

Dersom du betaler for en reise med ditt nye kredittkort, vil du kunne aktivere gratis reiseforsikring. Dette følger vanligvis med på de fleste kredittkort. Ikano Visa har både reise- og avbestillingsforsikring, Tankefeil-forsikring og betalingsbeskyttelse. For at reise- og avbestillingsforsikringen skal bli aktivert, må du betale minst 50% av reisen med Ikano Visa. Betalingsbeskyttelse er en forsikring som hjelper deg dersom du skulle bli arbeidsledig eller syk, og får problemer med å betale. 

Du kan også spare penger ved bruk av ditt nye kredittkort. De fleste kredittkort kommer med faste rabatter hos samarbeidspartnere, månedsrabatter og fordelsprogram. Ved å følge med på aktuelle rabatter som er relevante for deg, kan du spare mange kroner i måneden. Fyller du ofte bensin? Med Ikano Visa får du 1% rabatt på alt du kjøper i bensinstasjoner tilknyttet Visa i Norge og i utlandet, og på Shell-stasjoner får du 2% rabatt. Rabatten gjelder for alt, enten du skal fylle bensin, eller kjøpe spylervæske, pølser og smågodt. 

Her kan du lese mer om faste rabatter med Ikano Visa.

 

For mange nye kredittkort på markedet?

Det finnes et stort marked for kredittkort, og dersom du er nybegynner på kreditt kan det være vanskelig å finne det beste kredittkortet for deg. Vi kan gi deg noen gode råd dersom du er usikker. Det første du bør gjøre er å tenke over hvordan du har tenkt til å bruke ditt nye kredittkort. Skal du bruke det ved daglige transaksjoner, bør du velge et kredittkort med relevante rabatter og et godt fordelsprogram. Du kan også sjekke om det medfølger noen gebyrer for uttak av kontanter. Skal du derimot bruke kortet på større, sjeldne innkjøp og bruke lang tid på nedbetalingen, bør du velge et kort som har lav rente og mulighet for betalingsutsettelse. 

Huskeliste for ditt nye kredittkort:
  • Hva slags rente har det?
  • Hva slags gebyrer har det?
  • Er rabattene relevante for deg?
  • Er fordelsprogrammet godt og oppdatert?
  • Hvilke automatiske forsikringer følger med?

Hold søkeordene enkle.

Benytt flere ord for å begrense søket ditt.